wykres cosx
zyx: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=cosx√|cosx|−1
5 mar 18:12
Dominik: dziedzina: |cosx| − 1 ≥ 0
|cosx| ≥ 1
wiemy, ze −1 ≤ cosx < 1, zatem cosx = ±1, x∊{kπ}
dla x = 2kπ
f(x) = (−1)0 = 1
dla x = π + 2kπ
f(x) = 10 = 1
zatem f(x) = 1 z dziedzina x∊{kπ}
5 mar 18:16
zyx: czyli rozumiem ze wykresem beda punkty?
5 mar 18:28
Dominik: dokladnie
5 mar 18:29
zyx: dziekuje bardzo! tylko jeszcze jeden problem w odpowiedziach jest ze k∊C\{0} skad to sie
wzielo?
5 mar 18:41
zyx: w sensie te 0 nienalezace do k
5 mar 18:44
Dominik: nie widze podstaw ku temu, zeby x = 0 wylaczyc z dziedziny. podstaw sobie, otrzymujesz wtedy
cos0√|cos0| − 1 = cos0√1 − 1 = 10 = 1
5 mar 18:46
Dominik: zgaduje, ze zbior A. Kielbasy?
5 mar 18:46
zyx: tak, Kielbasy; czasem błędy sie zdarzają
5 mar 19:05
Dominik: u niego nawet czesto.

ale rob dalej zadanka, w razie problemow uderzaj na forum.
5 mar 19:06