wsyztsko na raz :D
Kipic: nie moge zrozumiec od ktorych bokow
Mam takie zadnaie :
Kat ostry w rownlogeloboku jest rowny 60 stopni . Odleglosc punktu przeciecia przekatnych
rownolegloboku od jego bokow sa odpowiedznio rowne 2 i 1
O ktore boki chodzi z ta odlegloscia 2 i 1 prosze jesli mozna o przykladowy rysunke
Moje drugie zadanie ktorego nie rozumiem to jak to na wzory vieta przerobic zeby mozna je bylo
podstawic :
a)2x1−x2 = 2
b)x1=2x2
Prosze o pomoc
5 mar 16:26
Basia:

a niby o które może chodzić ?
5 mar 16:34
Mila: Odnośnie drugiego problemu, napisz zadanie.
5 mar 17:04
Kipic: a na moje 2 pytanie zna ktos odp ?
5 mar 17:04
Kipic: napisalismy równo
5 mar 17:05
Kipic: Do a) pytanie brzmi tak Dla jakich wartosci parametru m pierwiastki x1 i x2 , rownania 2x2 −
8mx + 4 = 0 sp[elniaja warunek 2x1 x2 = 2 ?
a do podpunkt b ) to zaDANIE BRZMI TAK : wYZNACZ WSZYSTKIE WARTOSCI PARAMETRU M , DLA KTORYCH
PIERWIASTKI X1 I X1OWNANIA KWDRATOWEGO X2 + MX + 1 = 0 SPELNIAJA WARUNEK X1=2X2
5 mar 17:07