matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
616
melek:
oblicz miare kata ostrego β i wynik podaj z dokładnościa do 1
o
gdy a) 3sinβ=
3
4
19 sie 11:56
Eta:
to banalne
3sinβ=
3
4
/: 3 sinβ=
1
4
= 0,25 .... odczytaj miarę kąta β z tablic i to wszystko. odp: β= 14
o
30
'
≈15
o
19 sie 12:51