Logarytmy
Kamil: Naszkicuj wykres funkcji:
log1/3(−x)
5 mar 15:48
Mila:

D
−x>0⇔x<0
f(−1)=log
1/3(1)=0
f(−3)=log
1/3(3)=−1
II sposób
y=log
1/3(x) zielony
odbicie symetryczne względem OY⇒y=log
1/3(−x) pomarańczowy
5 mar 16:45
asdf: −f(x), jest to odbicie względem OX
f(−x), względem OY
−f(−x), względem punktu (0.0)
5 mar 16:54
Mila: Witaj , Marku, jak tam studia, co teraz masz na matmie?
5 mar 17:02
asdf: Witaj

Dopiero semestr się zaczął, na wykladach wzór szereg Taylora (szczerze to nie wiem po
co to − doczytam), na ćwiczeniach − powtórki z pochodnych

Czyli na razie mogę sobie
odpocząć jak inni nadrabiają materiał
5 mar 17:09