sinusy,cosinusy...
matheee: Sinusy, cosinusy.... wejście w temat.
Wyznacz α, αε(0,90), wiedząc, że
a)tgα=1
b)cosα=
12
c)ctgα=1
wiadomo, że w tabelce można te wartości znaleść, ale jak to wyznaczyć

?
5 mar 15:10
matheee: pomoże ktos?
5 mar 15:16
5 mar 15:18
Dominik: wystarczy odczytac szukane wartosci α z tabelki.
5 mar 15:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
tą tabelkę powinieneś mieć 'wkutą' na blachę

niczym pacierz
5 mar 15:28
matheee: umiem tą tabelkę i wiem jakie to wartości, ale zastanawia mnie pytanie. Czy tego nie da się
jakoś obliczyć?
5 mar 19:09
Dominik: niby jak?
5 mar 19:15
Dominik: i co lepsze − po co? przeciez masz podane wyniki na tacy.
5 mar 19:15