2R | 10 | |||||||||
czyli | = | |||||||||
1 |
|
70√75 | ||
i mi R = | ||
75 |
14√3 | ||
a w odpowiedziach jest ze R = | ||
3 |
5√3 | 3√5 | |||
Najpierw psizesz ze sinα wynosi | a później przy sinusach wstawiasz | |||
14 | 14 |
70√75 | 14√25 * 3 | 14 * 5 * √3 | 14√3 | ||||
= | = | = | |||||
75 | 15 | 15 | 3 |
10 | 140 | |||||||||
2R = | = | |||||||||
| 5√3 |
140 | 140√3 | 14√3 | ||||
R = | = | = | ||||
10√3 | 30 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |