matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
agawa:
liczba −1 jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=2x
3
+x
2
+m wówczas m=?
5 mar 13:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro jest pierwiastkiem to: W(−1) = 0 czyli: 0 = 2*(−1)
3
+ (−1)
2
+ m wyznacz 'm'
5 mar 13:34