Planimetria
Vita:

Korzystajac z danych na rusunku oblicz x
Prosze o pomoc
5 mar 12:55
PW: Potęga punktu względem okręgu.
5 mar 13:03
Vita: niewiem prosze niech m8i ktos to zrobi bo zwrjuje
5 mar 13:19
Aga1.:

IPAI*IPBI=IPCI*IPDI
IPAI=x
IPBI=2x
IPCI=4
IPDI=10
Podstaw i dokończ.
5 mar 13:41
Artur_z_miasta_Neptuna:

z tw. cosinusów:
3
2 = (3+4)
2 + (x+x)
2 − 2(3+4)(x+x)cosα
3
2 = (3+4)
2 + x
2 − 2(3+4)*xcosα
rozwiązujesz ... szukasz 'x'
5 mar 13:41
aniabb: x=√20
5 mar 13:49
Basia: Artur a skąd weźmiesz cosα ?
5 mar 14:16