matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc wyrazenia
inn:
√
3
Oblicz wartość wyrażenia tg
2
alfa − 3cos
2
alfa dla sin alfa
2
Prosze o pomoc
4 mar 23:29
krystek:
sinα
cos
2
α=1−sin
2
α wylicz a następnie tgα=
cosα
4 mar 23:32
Eta:
√
3
sinα=
⇒ α= 60
o
2
1
W= (
√
3
)
2
−3*(
)
2
=....
2
4 mar 23:34