ciągi
panina: 1.Dany jest ciąg(an) o wyrazie ogólnym an=n2+9.Liczba ujemnych wyrazów tego ciągu jest
równa?
2.Dany jest ciąg(an) o wyrazie ogólnym an=−n2+5n. Liczba dodatnich wyrazów tego ciągu jest
równa?
4.Dany jest ciąg geometryczny (an), w którym S1=2, S2=3. Iloraz tego ciągu jest równy
5.Dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an=−3n−5.Różnica teg0o ciągu jest równa
4 mar 22:51
Dominik: 1. n2 + 9 < 0
rozwiaz nierownosc z zalozeniem n∊ℕ+
2. −n2 + 5n > 0
tak samo jak wyzej
4. a1 = 2
a1 + a1q = 3
rozwiaz uklad rownan
5. r = an + 1 − an = −3(n + 1) − 5 − (3n − 5) = ...
4 mar 22:53