matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
justynaaaaa:
Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym a
n
,jeśli a
n
=
√
2n
−
√
n+10
4 mar 21:45
aniabb:
lim
√
2n
−
√
n+10
= lim
√
n
(
√
2
−
√
1+10/n
=
∞
(
√
2
−
√
1+0
) =
∞
*0,41.. =
∞
5 mar 08:24