matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc ;>
zuza:
Sześcian ABCDA'B'C'D' o krawędzi a przecięto płaszczyzną przechodzącą przez punktu E, F i G. Oblicz pole otrzymanego przekroju wiedząc, że A'E / ED' = 2 , C'F / FD'=2, B'G/GB=2. Oblicz odległość punktu G od odcinka EF.
4 mar 20:33