| sinα − tg2α | sin2α + sinα − 1 | |||
Sprawdz tożsamość | = | . | ||
| sinα + tg2α | sin2α − sinα − 2 |
|
| 1 | ||||||||||||||||||||||
L = | = | = | ||||||||||||||||||||||
|
| 5 |
|
| 1 | |||||||||||||||||||||||||
P = | = | = | |||||||||||||||||||||||||
|
| 9 |
| cos2αsinα−sin2α | ||||||||||||
L= | = | = | |||||||||||
| cos2αsinα+sin2α |
| (cos2α−sinα)sinα | cos2α−sinα | |||
= | = | = | ||
| (cos2α+sinα)sinα | cos2α+sinα |
| 1−sin2α−sinα | sin2α+sinα−1 | |||
= | = | = P | ||
| 1−sin2α+sinα | sin2α−sinα−1 |