mat
123: Mam takie pytanie: a mianowicie mam parę zadań i rozwiazania do nich ale kompletnie ich nie
rozumiem:
1. uzasadnic ze istnieje dokładnie jedna funkcja f(x+y) + f(x−y)=2x2 +2y2
i wskazówka w rozwiazaniu: podstawic y=0
2.wyznaczyc wszystkie funkcje f(x)*f(y)−xy=f(x)+f(y)−1
wskazówka: obliczyć ile moze wynosić f(1)
no i moje pytanie: skad sa te wskazówki jak na to wpaść prosze o pomoc
4 mar 19:42
4 mar 19:46
PW: Treść zadania jest bełkotliwa − tak było rzeczywiście, czy uprościłeś przy przepisywaniu, bo Ci
się nie chciało? Tak nie można uprawiać matematyki.
4 mar 22:03