matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
68
ILONA:
katy α iβ sa katami ostrymi trojkata prostokatnego ABC wykaz ze a) sinα=cosβ i sinβ=cosα b)
sinα
cosα
=tgα
18 sie 20:26
tim:
Ja b).
18 sie 20:28
tim:
a
sin
α
=
c
b
cos
α
=
c
a
c
ac
a
=
=
= tgα
b
c
bc
b
18 sie 20:30