matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
69
ILONA:
jak mam to wykazac
? wiedzac ze katα jest katem ostrym , wykaz ze; a) sin α =cos(90−α) b)cosα=sin(90
o
−α) byłabym bardzo wdzieczna jakby ktos rozwiazał
18 sie 20:24
Eta:
zobacz tu
../strona/430
18 sie 20:28
Bogdan:
a
b
= sinα = cos(90
o
− α)
= cosα = sin(90
o
− α)
c
c
18 sie 20:53
ILONA:
dzieki
18 sie 21:04