asd
..asd: Skaż zbiór rozwiązań równania √(x−3)2=3−x
4 mar 18:50
m: podnies do kwadratu, przenies na 1 strone wszystko i rozwiaz rownanie uzywajac delty i wzorow
na x1 i x2
4 mar 18:50
Ritka: Δ=0 wiec licze x=−b2a czyli −−62 i wychodzi 3 a co mi z tego jak przeniose 3−x
na drugą?
4 mar 18:57
ICSP: D : x ∊R i mam :
|x−3| = 3 − x
|x−3| = −(x−3)
teraz już na rzut oka widać kiedy to zachodzi
Odp x ≤ 3
4 mar 19:08
ICSP: a podnieść do kwadratu niestety nie można
4 mar 19:09
..asd: czyli jak mam zapisać hmm... (−
∞;3>
6 mar 17:04
ICSP: jak bardzo chcesz to możesz to tak zapisać.
6 mar 17:06
..asd: No bo mam taką odp w wybranych

dzięki
6 mar 17:09
Patryk:

graficznie
6 mar 17:10