matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrazenie x^2 + y^2 jest rowne
poki:
Wyrazenie x
2
+ y
2
jest rowne (x−y)
2
+ 2xy czy 2xy − (x+y)
2
dwie odpowiedz juz odrzuciłem bo nie pasuja
4 mar 18:06
Kejt:
x
2
+y
2
=x
2
−2xy+y
2
+2xy=(x−y)
2
+2xy=(x+y)
2
−2xy
4 mar 18:08
poki:
dzieki
4 mar 18:08