matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
stud:
czy umie ktos rozwiazac takie rownanie w zbiorze liczb zespolonych x
2
− 4x +5=0 ?
4 mar 17:33
Saizou :
Δ=16−20=−4
√
Δ
=2i
4−2i
x
1
=
=2−i
2
4+2i
x
2
=
=2+i
2
4 mar 17:35
stud:
Dziekuje
4 mar 17:39