matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
jo:
jak rozwiązać taki układ równań, wyznaczam x i mi głupoty wychodzą
1
{ x −
=2y
x
1
{ y+
=2x
x
4 mar 17:16
jo:
?
4 mar 17:26
jo:
?
4 mar 17:35
Mila:
x≠0
1
y=2x−
x
1
1
x−
=2(2x−
)
x
x
1
2
x−
=4x−
)
x
x
1
3x−
=0
x
3x
2
−1=0
1
−1
x=
lub x=
√
3
√
3
2
2−3
−1
1
y=
−
√
3
=
=
lub y=
√
3
√
3
√
3
√
3
4 mar 17:37
jo:
w odp jest x=1 y=1 lub x=−1 y=−1
4 mar 17:43