matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Angelika:
5x
2
−10x+m
2
+4xm−8m−11=0 Jak wyliczyć z tego delte ?
4 mar 16:31
Patryk:
5x
2
+x(4m−10)−8m+m
2
−11=0 Δ=(4m−10)
2
−4*5*(−8m+m
2
−11)
4 mar 16:33
Angelika:
Dzięki
4 mar 16:33