bardzo proszę o pomoc nawet o same wskazówki
matsan: 1.Czy ta liczba jest wymierna(√√3+2−√√3−2)+(2−√3)2
2.Wielomian f jest okreslony wzorem f(x)=ax4−9x3+3x2+7x+b dla pewnych liczb pierwszych a
oraz
b.
Wiadomo,ze liczba 32 jest pierwiastkiem tego wielomianu. Oblicz a i b.
3.Dany jest trójkąt ABC oraz dowoly punkt P leżacy wewnatrz trójkąta.Przez punkt P poprowadzono
proste równolegle do boków trójkata.Pola powstałych trójkatów są równe a=4 b=9 c=16 .Oblicz
pole trójkata
4 mar 15:53
Mati_gg9225535:
1. czy ten pierwszy nawias tez jest do kwadratu podniesiony
4 mar 16:02
matsan: tak jest ,przepraszam za usterke
4 mar 16:39
matsan: refresh
4 mar 17:52