matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli p{5}x=1-2x to
poki:
Jeżeli
√
5
x=1−2x to
4 mar 15:42
Patronus:
√
5
x + 2x = 1 x(
√
5
+2) = 1
1
x =
√
5
+2
√
5
−2
x =
=
√
5
−2
5−4
4 mar 15:44
poki:
dzięki
4 mar 15:49