Proszę o pomoc
Magda: Oblicz P(A ∪ B), jeśli :
a) P(A) = 715 , P(B) = 35 , P(A ∩ B) = 415
b) P(A) = 12 , P(B) = 23 , P(A ∩ B) = 14
4 mar 15:25
Patronus:
Skorzystaj z wzoru:
P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
4 mar 15:29
Magda: i tak zrobiłam, ale mi nie wychodzi wynik podany w książce
4 mar 15:36
Patronus: | | 7 | | 3 | | 4 | | 3 | | 9 | | 12 | | 4 | |
a) |
| + |
| − |
| = |
| + |
| = |
| = |
| tak? |
| | 15 | | 5 | | 15 | | 15 | | 15 | | 15 | | 5 | |
4 mar 15:37
Magda: tak miało wyjść, musiałam się pomylić przy liczeniu. dziękuje bardzo
4 mar 15:41