Prosze o szybka odpowiedz
grzes: 1.Czy ta liczba jest wymierna(√√3+2−√√3−2)+(2−√3)2
2.Wielomian f jest okreslony wzorem f(x)=ax4−9x3+3x2+x+b dla pewnych liczb pierwszych a oraz
b.
Wiadomo,ze liczba 32 jest pierwiastkiem tego wielomianu. Oblicz a i b.
3.Dany jest trójkąt ABC oraz dowoly punkt P leżacy wewnatrz trójkąta.Przez punkt P poprowadzono
proste równolegle do boków trójkata.Pola powstałych trójkatów są równe a=4 b=9 c=16 .Oblicz
pole trójkata
4 mar 14:56
grzes: aniabb pomóż jak możesz
4 mar 14:59
matsan:
4 mar 15:00