proszę o pomoc
Joanna: Czy cia jest geometryczny ?
an=3+2n
an+1=3+2n+1
an+1an =3+2n+13+2n
4 mar 13:10
Joanna: Jak to dalej zrobić ?
4 mar 13:10
aniabb: 2n+1 = 2*2n ale i tak to nie zmieni że nie jest geometryczny
4 mar 13:13
aniabb:
a1=5
a2=7
a3=11
7/5 ≠ 11/7 bo 49≠55
4 mar 13:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
| 3+2n+1 | | 3+2*2n | | 3+2*2n +3 − 3 | |
| = |
| = |
| = |
| 3+2n | | 3+2n | | 3+2n | |
| | 6+2*2n | | 3 | | 3 | |
= |
| − |
| = 2 − |
| |
| | 3+2n | | 3+2n | | 3+2n | |
i jaki z tego wniosek
4 mar 13:14