prosze o pomoc
dominika: jeśli (1/2) 2 = 8 to (1/2)3x+5
3 mar 21:42
Beti: | | 1 | |
ale przecież ( |
| ) 2 nie jest równe 8  |
| | 2 | |
3 mar 21:47
dominika: (1/2)x = 8 to (1/2)3x+5}
3 mar 21:48
krystek: | | 1 | | 1 | |
( |
| )2= |
| i znów wprowadzasz w błąd. |
| | 2 | | 4 | |
3 mar 21:48
3 mar 21:49
dominika: tam jest równa się 8 a nie odjąć 8..
3 mar 21:51
Beti: więc:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )3x+5 = ( |
| )3x*( |
| )5 = [( |
| )x]3* |
| = 83* |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 25 | | 25 | |
... dokończ
3 mar 21:51
dominika: (1/2)x = 8 to (1/2)3x+5 ile?
3 mar 21:52
krystek: | | 1 | | 1 | |
to licz [( |
| )x]3*( |
| )5= |
| | 2 | | 2 | |
3 mar 21:54