Niech A⊂B
7733: Niech A⊂B
Uzupełnij:
a)AnB=
b) AuB=
c)A\B=
d)AnBnC=
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać/
3 mar 20:15
pigor: .... , jeśli A⊂B , to
a) A∩B= A , b) AUB= B , c) A\B= ∅ , d) a gdzie jest C
3 mar 20:19
wojtek: Nie podane.Zapewne błąd w zadaniu.
Mógłbyś powiedzieć jak do tego doszedłeś po kroku?
3 mar 20:23
wojtek: Muszę to jakoś wykazać.
3 mar 20:24
pigor: ... rozwiązanie graficzne tu najlepsze :
narysuj sobie zbiór A zawarty w zbiorze B i odczytaj to wszystko z rysunku . ...
3 mar 20:48