mrrr
hej: Udowodnij tozsamosc trygonometryczna:
| cos(x−y)−sin(x−y) | | cosy+siny | |
| = |
| |
| cos(x+y)−sin(x+y) | | cosy−siny | |
3 mar 19:15
Saizou : zacznij rozpisywać wzory i zobaczysz co otrzymasz
3 mar 19:16
hej: rozpisalam i do niczego konkretnego nie doszlam
3 mar 19:20
hej: | | π | |
a mozesz mi wytlumaczyc dlaczego sin( |
| +x)=cosx ? |
| | 2 | |
3 mar 19:27
hej: ehhh kurcze juz rozumiem zapomnialam zmienic znak...
3 mar 19:30
3 mar 19:46
ahu8: 1−sin2x=2
−1=sin2x
sinx=−1/2 (ja bym tak zrobiła)
3 mar 19:53
hej: wyszlo mi cos takiego:
(sinx+cosx)2=0 co dalej?
3 mar 19:54
hej: | | 3 | |
ahu8 a czy z twojej odpowiedzi mozna uzyskac x= |
| π+kπ? |
| | 4 | |
3 mar 19:58