wyznacz dziedzinę i narysuj wykres funkcji
iggy: wyznacz dziedzinę i narysuj wykres funkcji
| | ⎧ | x−3, dla x =< −1 | |
| f(x)= | ⎩ | 3x, dla x>1 |
|
to jest układ równań, jak coś
3 mar 17:48
krystek: To jest funkcja , której masz określić D:x≠0 i wykres naszkicować
3 mar 17:50
iggy: ach czyli dobrze myślałam

bałam się, że coś za szybko mi poszło i że jest źle
3 mar 17:54
krystek: Tylko czy dobrze przepisałaś czy nie powinno być x>−1 Jeżeli nie to D=R
3 mar 18:02
iggy: tak, dobrze

tylko nie wiem jak z tym wykresem...taki nieco dziwny wychodzi, ale chyba
dobrze...
3 mar 18:03
krystek:
3 mar 18:09