Całeczki
AnkaEkonomia: Zatrzymałam się na jednej całce i nie mogę jej żadną siłą ruszyć. Chociaż pewnie
nie jest trudna. Gdyby ktoś ją rozwiązał metodą przez podstawianie (bo tak mam w treści, innych
metod jeszcze nie znam) to będę wdzięczna

∫cos
7xsinxdx
3 mar 17:42
Basia:
t = cosx
dt = −sinx dx
sinx dx = −dt
J = −∫t7 dt
dokończ
3 mar 17:45
Mila: [cosx=t; −sinx dx=dt]
−∫t7 dt i teraz wzory podstawowe
3 mar 17:45
AnkaEkonomia: Dzięki, właśnie miałam pisać, że już mam

Nie mogłam w dobre podstawienie
trafić

To forum i ludzie są wspaniali!
3 mar 17:52