matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
citizen:
Oblicz wartość wyrażenia cos
2
40 + cos
2
50 + cos
2
60
3 mar 17:18
karo:
cos
2
40 = sin
2
(90−40) =sin
2
50 zatem sin
2
50 + cos
2
50 + cos
60 = 1 + 1/2
2
= 1 1/4
3 mar 17:24