matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
abc:
x−1
lim
x→∞
x
2
√
x
prosze o dokladne rozpisanie
3 mar 16:19
Basia:
a co tu jest do rozpisywania ? x
2
√
x
= x
2+1/2
= x
5/2
x
1
1
1
=
−
=
−
→ 0−0 = 0
x
5/2
x
5/2
x
3/2
x
5/2
3 mar 16:26