matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
rrr:
rozwiaz 2 calki: a) ∫3
x
* 5
x
b) ∫4*5
x
− 3*6
x
/ 9
x
3 mar 15:15
sss:
15
x
a) ∫15
x
dx =
ln15
3 mar 15:21
Basia:
(a) = ∫15
x
dx (b) = 4∫(
5
9
)
x
dx − 3∫(
2
3
)
x
dx
a
x
∫a
x
dx =
+ C
lna
3 mar 15:22