matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
rafał:
√3x −1= x+1
3 mar 14:40
pigor:
..., np. tak :
√
3
x−1= x+1
⇔
√
3
x−x= 2 ⇔ x(
√
3
−1)= 2 /* (
√
3
+1) ⇔ ⇔ x(3−1)= 2(
√
3
+1) ⇔ 2x= 2(
√
3
+1) /:2 ⇔
x=
√
3
+1
. ...
3 mar 15:06
rafał:
dzieki bardzo
3 mar 15:19