3 mar 12:46
ICSP: wzory na sinus oraz cosinus podwojonego kąta mam nadzieje że znasz
3 mar 12:48
Basia:
na przykład tak:
sin
π6 = sin(2*
π12) = 2sin
π12*cos
π12
cos
π6 = cos(2*
π12) = cos
2π12 − sin
2π12
i masz układ równań
trzeba go rozwiązać
3 mar 12:49
hej: dziekki
3 mar 12:54
hej: | | 3π | | 3π | |
a jak obliczyc sin |
| cos |
| ? |
| | 8 | | 8 | |
3 mar 13:34
hej: czy moge to podniesc do kwadratu i skorzystac z jedynki?
3 mar 13:36
krystek: | 1 | | 1 | |
| *2sinxcosx= |
| sin2x zastosuj |
| 2 | | 2 | |
3 mar 13:41