...
kropka: na podstawie wykresu funkcji y = 2|x||x|−1 określ luiczbę rozwiązań równania y=m w
zależności od wartości parametru m.
3 mar 11:59
Basia: najpierw określ dziedzinę funkcji; jaki to będzie zbiór ? zapisz sobie przedziałami
3 mar 12:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) dziedzina ...
2) gdy x≥0 to:
| 2|x| | | 2x | | 2x−2 +2 | | 2 | | 2 | |
| = |
| = |
| = 2 + |
| czyli hiperbola |
| |
| |x|−1 | | x−1 | | x−1 | | x−1 | | x | |
przesunięta o jaki wektor

3) gdy x<0 to:
| 2|x| | | −2x | | −2x−2 +2 | | 2 | | 2 | |
| = |
| = |
| = 2 − |
| czyli hiperbola − |
| |
| |x|−1 | | −x−1 | | −x−1 | | x+1 | | x | |
przesunięta o jaki wektor
3 mar 12:05
kropka: ok wyszło

dziękuje
3 mar 12:27