Zbadaj przebieg zmiennosci funkcji
bartek: Zbadaj przebieg zmienności funkcji
a) f(x)=x3−3x2+4
b) f(x)=e−x2 ( e do potęgi −x2)
c) f(x)=x2 *e−x
3 mar 11:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
yhy ... i myslisz że ktos Ci da gotowca

znasz procedurę

wiesz jak się wyznacza dziedzinę, miejsca zerowe, jak się oblicza granice, jak się wyznacza
asymptoty, jak się oblicza pochodną, jak się wyznacza monotonicznosc i ekstrema lokalne
funkcji, jak się oblicza drugą pochodną, jak się okresla wkleslosc/wypuklosc i punkty
przegiecia funkcji

jeżeli tak to do dziela
jeżeli nie ... to zacznij od nauczenia się tego
3 mar 11:54
Basia: Z czym masz problem ?
3 mar 11:54
Krzysiek : Bartek. Jest taka ksiazeczka z Wydawnictwa Bila 50 pelnych przebiegow zmiennosci funkcji krok
po kroku . jest to zeszyt nr 18 . Kosztuje ok 10 zl . Prosze zainwestuj w to . jesli jestes z
Wroclawia to na ul Swietego Mikolaja jest ksiegarnia gdzie mozesz ja kupic.
sa tez inne zeszyty − materialy pomocnicze do nauki dla studentow m in ciagi ,szeregi i inne .
3 mar 13:23
was:
2 sty 21:45