matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
help:
Znajdź sumy dziesięciu początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego wiedząc, że 1). a11=−6 a13=−9 2.) a1=
1
2
a11=4
3 mar 09:53
krystek:
a
11
=a
1
+10r a
13
=a
1
+12r podstaw i licz __________________
3 mar 09:58
help:
r=−3,5?
3 mar 10:11