macierze, uklad cramera
Monkaa:
2x+y−z+v=5
x+y+z−2v=−1
x−2y+z+v=2
x+ z =3
prosze o pomoc, nie wiem jak sie zabrac do tego zadania
2 mar 22:19
Monkaa: moze jednak ktos pomoze?
2 mar 22:42
uuu: v=3, x=1, y=2, z=2
2 mar 22:48
Monkaa: no tak ale skad taki wynik...
2 mar 23:40
yeti: ja to zrobilem podstawiajac po prostu po kolei
2 mar 23:44
yeti: i tez wyszlo
2 mar 23:44
Monkaa: a to nie.. musze to obliczyc metoda cramera
2 mar 23:48
yeti: etrapeza masz moze kursy ?
2 mar 23:49
Monkaa: nie mam
2 mar 23:49
yeti: to zalatw sobie bo bardzo fajnie tlumaczy wszystko ogarniesz wszystko bez zadnych problemow
3 mar 00:30