.
asdf: język C:
o co chodzi z konwersją danych w języku C? Jak mozna prosic o przyklad było by fajnie. Według
mnie jest to, np. zamiana z double na float, albo z float na double itd...tylko jak tego
dokonać? Mógłby ktos napisac przyklad? (poz: podstawy..)
2 mar 18:46
2 mar 18:52
tn: Wg mnie to jest to samo co wg Ciebie, np:
double d;
int i = (int) d;
d = (double i)
2 mar 19:04
tn: d= (double)i //*
2 mar 19:04
asdf: Dziękuję Wam bardzo
2 mar 19:12
Trivial: Ot rzutowanie typów.
2 mar 19:55
asdf: Trivial, czyli to co na filmiku? czy cos wiecej?
2 mar 20:10
asdf: jak mozesz to napisz jakis prosty przykład..tylko prosty

nic z kosmosu
2 mar 20:11
Tesla: jeżeli bawisz się w programowanie w C/C++ polecam forum
http://cpp0x.pl. Znajdziesz tam większość rzeczy z
C
2 mar 20:41
asdf:
2 mar 20:56
Trivial:
Język C jest statycznie typowany, tzn. typy zmiennych są znane podczas kompilacji. Jedynym
sposobem zmiany interpretacji zmiennej jest rzutowanie. Rzutowanie może być jawne lub
niejawne.
1. Rzutowanie jawne to właśnie takie rzutowanie z nawiasami, np. (double)2.
2. Rzutowanie niejawne następuje samo, np. 2*1.5 to tak naprawdę ((double)2)*1.5.
Nie wiem co więcej pisać.

Masz jakiś specyficzny problem?
2 mar 21:40
asdf: Jedyny moj problem to nie wiem o co chodzilo wykladowcy, dopiero poczatki mamy i na laborki
kazal ogarnac: typy zmiennych i konwersje. Masz czasz na join.me? (max 30−40 minut, jakos
zalapie)
2 mar 21:43
Trivial: tak. daj link.
2 mar 21:44
2 mar 21:45