wykaż, że...
grrrr: | | |x|sinx | |
wykaż, że funkcja f(x) = |
| jest nieparzysta. |
| | x2 + 1 | |
wiem, że f(x) = −f(−x), czyli
| |x|sinx | | xsin(−x) | |
| = − |
| ? i co potem? |
| x2 + 1 | | x2 + 1 | |
2 mar 15:54
Patryk: f(−x)=−f(x)
2 mar 15:56
Patryk: a nie to twoje
2 mar 15:56
ICSP: def kolegi również jest poprawna
2 mar 15:58
grrrr: pomoże, ktoś? bo nie wiem co dalej zrobić
2 mar 16:42
krystek: a sin(−x)=−sinx
2 mar 16:43
grrrr: no okej ale tam jest wartość bezwzględna po drugiej stronie, to można opuścić i zostawić x?
2 mar 16:49
krystek: I−xI=I−1IIxI=IxI
2 mar 17:02