matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
palok:
Jak rozwiązać równanie a
1
*a
1
*q
7
=2 a
1
*q
4
=1
2 mar 15:38
Mati_gg9225535:
z drugiego wyznacz a
1
i wstaw do pierwszego
2 mar 15:43
Mati_gg9225535:
a
1
= 16
1
q =
2
2 mar 15:44