rózne
Karlo: Siemanko, dostałem zadania do zrobienia ale nie mam odpowiedzi, stad prośba do was, czy mógłby
mi ktoś sprawdzić

1.Przekątne równległoboku mają długości 10 i 26. Oblicz obwód tego równoległoboku, jeżeli pole
jest równe 78. Odp moja Ob=4
√97 + 6√313
2.Okrąg x
2 + y
2 − 6x − 10y −16=0 o środu S przecina oś OX w punktach A i B. Odcięta punktu A
jest mniejsza od odciętej punktu B. Odcinek A'B' jest obrazem odcinka AB w jednokładności o
skali k=−2 i środku w punkcie S. Wyznacz współrzędne A' i B'. Moja Odp A' = (13,15) ,
B'=(−7,15)