Obliczanie potęg
as: | 13 * 71/3 * 91/5 | |
| |
| (3921/12 * 21/4 * 33/10)−2 | |
2 mar 13:46
krysiaczek: kalkulator podpowiedział wynik 7,31861143 czyli 2x7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">23 później tok myślenia przy
obliczaniu
2 mar 14:54
krysiaczek: 3−1*7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">13*9span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">15((23*72)span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">1{12}*2span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">14*3u{310)−2} =
3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">−35 * 7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">13(2span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">1{4} * 7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">16 * 2span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">14 * 3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">310)−2} = u{3u{−35 *
7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">13}{{2span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 * 7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">16 * 3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">310)−2} = 3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">−35 * 7u{13}{2−1 *
7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">−13 * 3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">−35} = 7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">232(−1) = 2 *7span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">23
2 mar 15:22
as: @krysiaczek musiałeś się gdzieś pomylić przy wpisywaniu danych, bo wyszło coś dziwnego. Albo
tylko mi się to tak wyświetla? Mógłbyś to poprawić, bo mi wyszło 32 ?
3 mar 12:17
Krzyś: 5,66639061.28
14 cze 19:39
Drucik: 324
5 paź 17:12