równania
ania: prosze pomóżcie
rozwiąż równanie
(x−3)2+(x+3)2−2(x+3)(x−3)=0
2 mar 13:08
ICSP: masz tutaj wzorek (a−b)2 = a2 + b2 − 2ab
2 mar 13:10
ania: ale mógł by mi ktoś ten przykład zrobić ponieważ mam dużo więcej ich a zapomniałam jak to sie
robi
2 mar 13:11
ania:
2 mar 13:15
ania: czy ktoś tu wg pomaga w zadaniach
2 mar 13:19
adam: x2−6x +9+x2+6x+9−2(x2−3x+3x−9)=0
2 mar 13:55
adam: 2x2+18−2x2+18= 36
2 mar 13:57
nicoll: Stosujesz ten wzór : (a−b)2 = a2 + b2 − 2ab
x2−6x +9+x2+6x+9−2(x2−3x+3x−9)=0
2x2+18−2x2+18= 36
36=36
2 mar 14:00
asdf: a = x−3
b = x + 3
a2 + b2 − 2ab = (a−b)2
2 mar 14:01