matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Aga:
f(x) = 2
x
+3
1
a) f(x)= 3
wyznacz x
8
√
2
b) f(x)= 3+
wyznacz x
2
2 mar 12:10
Kejt:
a)
1
2
x
+3=3
/−3
8
1
2
x
=
8
2
x
=2
−3
x=−3 b)
√
2
2
x
+3=3+
2
√
2
2
x
=
2
2
1/2
2
x
=
2
1
2
x
=2
1/2−1
2
x
=2
−1/2
1
x=−
2
2 mar 12:15
Aga:
dziekuję
2 mar 12:16