| 1 | 1 | ||
− | |||
| 2−√2 | 2+√2 |
| 1 | ||
bo mi wyszło z tego √2 a odwrotość tego to | ale takiej odpowiedzi nie ma | |
| √2 |
| 1 | √2 | √2 | |||
* | = | ||||
| √2 | √2 | 2 |
| √2 | ||
czyli odp B: | ||
| 2 |
| 1 | 2+√2 | 2+√2 | 2+√2 | 1 | |||||
* | = | = | =1+ | √2 | |||||
| 2−√2 | 2+√2 | 4−2 | 2 | 2 |
| 1 | 2−√2 | 2−√2 | 2−√2 | 1 | |||||
* | = | = | =1− | √2 | |||||
| 2+√2 | 2−√2 | 4−2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
1+ | √2−(1− | √2)=1+ | √2−1+ | √2=√2 | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | √2 | √2 | |||
* | = | ||||
| √2 | √2 | 2 |