matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz log ^2_4 32
agaa:
Oblicz log
2
4
32 (ta 2 jest nad 4 i nie ma kreski ułamkowej)
1 mar 18:24
Eta:
5
25
1
log
4
2
32= (log
4
32)
2
=[log
2
2
(2
5
)]
2
= (
)
2
=
=6
2
4
4
1 mar 18:33