Fukcjia logarytmiczna- przekształcenie wykresów
mxm: Prowszę o pomoc

chodzi mi szczegolnie o pierwsze przekształcenie, z resztą powinnam sobie
poradzić mając juz to

Z góry dzięki

Przekształcając wykres fukcji f(x)= log
2x, naszkicuj wykres funkcji g(x)=0,5log
x
2 i
wykres funkcji h(x)= log
2 (x
2−x)−log
2(1−x)
1 mar 17:06
PW: Samo "przekształcanie wykresów" nie wystarczy, trzeba stosować własności logarytmów:
g(x)=0,5log2x2=0,5[2log2x]=log2x
(mam nadzieję, że g(x) jest funkcją logarytmiczną o podstawie 2, bo jeśli jest tak jak
napisałeś(aś), to jeszcze wzor na zamiane podstaw logarytmow).
1 mar 18:52
mxm: Wielkie dzięki. Nie zauważyłam, że tak to można przerobić... Za bardzo kombinowałam, a to takie
proste

W podstawie jest 2, moja nieuwaga przy przepisywaniu
1 mar 21:55